Links

Vitamine D en Multiple Sclerose
Een website die in het teken staat van de relatie tussen Multiple Sclerose en vitamine D. De relatie daartussen is al langer bekend. In streken waar de zon minder lang en krachtig schijnt komt meer Multiple Sclerose voor. Recent is eveneens aangetoond dat de activiteit van genen die betrokken zijn bij het ontstaan van Multiple Sclerose door vitamine D worden beïnvloedt. De website geeft over de relatie uitgebreide informatie.

Ortho.nl
Website waar veel informatie is te vinden over recente publicaties op het gebied van onze bouwstenen: de vitamines, mineralen en aminozuren. Regelmatig verschijnen hier ook samenvattingen van publicaties over vitamine D en de effecten op onze gezondheid.

Sense4Health.nl 
Op deze website wordt uitgebreid ingegaan op onze huidige gezondheid en de ontwikkeling daarvan in de afgelopen jaren. Momenteel krijgen vrouwen gemiddeld 8 jaar eerder een chronisch ziekte dan 20 jaar geleden, op hun 42e levensjaar. Mannen krijgen 5 jaar eerder een chronische ziekte dan 20 jaar geleden, op hun 48e levensjaar. Verder heeft 20% van de kinderen tegenwoordig een chronische ziekte en dan laten we de ADHD buiten beschouwing. Dat betekent 1 op de 5 kinderen met een chronische ziekte terwijl zij in de bloei van hun leven horen te zijn. Politici, voedingsdeskundigen en statistici maken zich nergens druk over, een gericht onderzoek en aanpak is er niet. Deze website maakt zich wel zorgen en informeert de burgers erover in de hoop dat ook zij zich zorgen maken en de politiek wakker schudden. Daarbij kan niet voorbij worden gegaan aan de voorwaarden die voor verbetering nodig zijn. Een herinrichting van politiek maar zeker ook van het kapitalisme zonder die te verwerpen.

Jodiumtekort.nl
Deze website geeft veel informatie over het jodiumtekort, dat ook in Nederland uitgebreid voorkomt. Het gaat in op het vaststellen ervan, de gevolgen, de historie en vele andere gerelateerde onderwerpen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de jodiumbehoefte tijdens de zwangerschap, borstvoeding en gedurende de ontwikkeling van het kind. In Nederland heeft 40% van de Nederlanders een jodiumtekort, volgens statistische schattingen van de WHO. Dezelfde WHO adviseert een 100-150 microgram extra jodium vanaf het moment dat er een zwangerschapswens bestaat. Nederland voert die regels niet uit in tegenstelling tot Amerika, Canada, België en nog vele andere landen. Net als bij vitamine D wordt onze gezondheid bedreigt door het uitblijven van actie vanuit de overheid en de officiële instanties zoals een gezondheidsraad. Alleen rapporteren lost het probleem niet op. De website geeft informatie zodat burgers zelf de juiste vragen kunnen stellen over het jodiumtekort in Nederland of als zij een struma of trage schildklier werking krijgen.

UV Break
Ook deze site heeft informatie verzameld over verantwoord zonnen. Hun team bestaat uit verschillende experts die ieder hun eigen specialiteit hebben op het gebied van gezondheid, UV-licht en dermatologie.
Recent hebben zij een app uitgebracht voor Apple waarmee kan worden berekend hoe lang je verantwoord en veilig kan zonnen, afhankelijk van het tijdstip van de dag, de actuele zonkracht en het huidtype.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *