Effect

Effecten van Vitamine D

In dit deel zal verder worden ingegaan op de effecten van vitamine D en de gevolgen van een tekort. Daarbij zal stil worden gestaan bij de oude inzichten, maar daarnaast zal uitgebreid in worden gegaan op de nieuwe inzichten. Juist die nieuwe inzichten hebben een groot effect op onze gezondheid.
We dienen ons daarbij wel te realiseren dat die effecten vooral vanuit een preventieve waarde voortkomen. Het is net als bij vitamine C. Een tekort zal leiden tot scheurbuik met huidafwijkingen, extreme vermoeidheid, vaatontstekingen en uiteindelijk tandverlies. Wordt er vroeg ingegrepen en vitamine C bijgegeven dan zal een deel van de symptomen verbeteren. Zijn we echter te laat en is er al tandverlies opgetreden, dan zal een nieuwe aangroei van tanden niet mogelijk zijn, hoeveel vitamine C er ook wordt gegeven. Hadden we het echter preventief gegeven dan was er nooit tandverlies opgetreden.

Dat geldt voor vrijwel alle bekende mineralen en vitamines en zeker ook voor vitamine D. In het voorkomen van ziekten ligt de grootste waarde.

1 reactie op “Effect

  1. Heel verhelderende site!
    Ik kamp met een vitamine D tekort en een vitamine B6 teveel en heb hier veel vervelende klachten van! Heb nu 8 weken een supplement D geslikt. De klachten namen aanzienlijk af. Helaas zijn ze nu weer terug sinds een paar dagen. Ik gok omdat ik nu (pril) zwanger ben en daar ook weer veel vitamine D voor nodig is. Wordt een heel gepuzzel over wat te doen. Een multivitamine voor zwangeren kan niet, omdat dan de B6 nog meer gaat stijgen. Maar wil natuurlijk wel van deze lastige klachten af (zowel van de D als de B6) en het beste voor m’n ongeboren kindje.
    Een duidelijk informatieve site als deze, is dan ook heel erg handig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *